Wat is WordPress eigenlijk?

WordPress is een Content Management System, een CMS, of te wel een programma waarmee je de inhoud van je website kunt beheren. Alle websites welke ik maak, maak ik met WordPress omdat dit voor mij en mijn klanten veel voordelen biedt.

Er zijn nog meer Content Management Systemen. Je hebt vast wel eens gehoord van Joomla, Drupal, Wix of Squarespace. Keuze genoeg dus, maar WordPress is het meest gebruikte, populairste CMS ter wereld. Maar hoe komt het dat WordPress zo populair is en gebruikt wordt door heel veel kleinere ondernemingen, maar ook door de grote bekende merken? Ik vertel je graag wat volgens mij de 5 grootste voordelen van WordPress zijn.

De 5 voordelen van een WordPress website:

1. WordPress is gratis

Een groot voordeel: WordPress is gratis! Je hoeft er niets voor te betalen, je kunt het gratis downloaden en gebruiken.

2. WordPress websites zijn SEO vriendelijk

WordPress websites scoren goed in zoekmachines zoals Google. Met alleen een WordPress website ben je er natuurlijk nog lang niet, maar het helpt dus wel mee om beter gevonden te worden in Google, als je website met WordPress is gebouwd. Tijdens de bouw van jouw website, installeer ik een extra plugin, waarmee je je website nog beter kunt optimaliseren voor zoekmachines zoals Google (SEO).

3. Een WordPress website is makkelijk in gebruik

Het is redelijk eenvoudig om WordPress te gebruiken. Of je nu een beginner of een ervaren gebruiker bent, je hebt geen technische kennis nodig om een eenvoudige WordPress website te bouwen. Dankzij de website-editor, de thema’s en plugins hoef je geen codes te schrijven, om de website te maken die je wilt. Het zelf beheren van pagina’s, (blog)teksten en afbeeldingen is redelijk eenvoudig. En na het opleveren van jouw website, stuur ik je een handleiding, zodat je altijd kunt nalezen hoe je bijvoorbeeld de tekst op je pagina’s aanpast of hoe je een foto kunt vervangen.

4. WordPress is eenvoudig uit te breiden

Je kunt WordPress aanpassen en uitbreiden, zodat het nog meer aan jouw wensen voldoet. De keuze van je thema is hierbij belangrijk, maar er zijn ook enorm veel plugins beschikbaar. Gratis plugins en premium plugins, waarvoor je moet betalen. Een plugin is een (kleine) softwaretoevoeging, welke een stukje functionaliteit toevoegt. Met plugins kun je dus extra mogelijkheden toevoegen aan je website.

5. WordPress is  veelzijdig

Je kunt vanalles met WordPress. Vroeger kon je er alleen een blog mee maken, maar tegenwoordig is alles mogelijk: van een website (met of zonder blog), tot een webshop, een forum, een portfolio-website , of bijvoorbeeld een online ruimte waar je cursussen aanbiedt, het is allemaal mogelijk met WordPress.

En heb je een gîte, vakantiewoning, camping of hotel? Dan kan je je website helemaal naar wens aanpassen en uitbreiden met bijvoorbeeld een boekingskalender (online reserveren), een pagina met klantreviews (gastenboek), een nieuwsbrief, een Google-maps kaartje en eventueel de keuze voor meerdere talen.

Dus…

WordPress websites hebben dus heel veel voordelen en mogelijkheden, maar hebben ook regelmatig technisch onderhoud nodig. Het zou zo jammer zo zijn als je een mooie website hebt gemaakt of laten maken en vervolgens de bezoekers van je website foutmeldingen zien, er onderdelen niet meer werken, of nog erger…

Om de website die ik voor je maak na oplevering goed werkend èn veilig te houden, krijg je na oplevering van je website gratis 2 maanden technisch onderhoud. Daarna kun je dit verlengen of het technisch onderhoud zelf gaan doen.

Door alle voordelen en mogelijkheden van WordPress, werk ik dus erg graag met WordPress en kan ik het jou ook zeker aanbevelen. Door mijn kennis en ervaring zorg ik ervoor dat jouw WordPress website veilig en snel is, en goed gevonden wordt door zoekmachines zoals Google.

Wil je meer weten over het laten maken van een WordPress website? Hier lees je meer over, of stuur me een berichtje met jouw vraag.

Vorige blog
Volgende blog