Om stil van te worden

Wauw! Dat fotografie een prachtig vak is, wist ik al. Maar op dagen zoals vandaag besef ik weer eens èxtra hoe bijzonder het is. Onlangs maakte ik profielfoto’s van de deelnemers van een groot Facebookevent van Anne Raaymakers.

Enkele dagen daarna ontvingen de geportreteerden een mailtje met hun profielfoto. Al snel ontving ik een mailtje van één van hen. Ze bedankte me voor de foto, ze was er enorm blij mee. Door haar foto zag ze hoe stralend en sterk ze er uit ziet. Niet zo vanzelfsprekend, als je je realiseert dat ze de ziekte alopecia heeft, zoals ze schreef. Door die ziekte heeft ze geen haar meer op haar hoofd, geen wenkbrauwen, geen wimpers. Helemaal niets. Zo fijn dat mijn foto het verschil voor haar maakte, dat ze ziet hoe mooi ze is. Dat ze straalt! En alsof dat al niet bijzonder genoeg is, schreef ze ook nog dat ze hierdoor iets wil gaan doen om andere vrouwen met alopecia te helpen. Mooi he? Ik ben er stil van.

 

portretfoto-profielfoto-om-stil-van-te-worden