Foto’s voor je website

Goede content trekt bezoekers aan en houdt de bezoekers langer op je website. Content is meer dan alleen tekst. Ook beeldmateriaal valt onder content. Maar gebruik dan wel goede foto’s.

Wat zijn goede foto’s?

Foto’s bepalen voor een groot deel de uitstraling van je website. Ze dragen bij aan je authenticiteit en geloofwaardigheid. Investeren in professioneel beeldmateriaal is daarom erg belangrijk.

Wat is het doel van je foto? Dient de foto als toelichting bij een tekst? Of wil je met de foto’s een bepaalde sfeer creeĆ«ren?

Hoe kom je aan geschikt beeldmateriaal?

Je kunt inspiratie op doen bij bijvoorbeeld Google Images of Pinterest, maar deze foto’s zijn niet rechtenvrij en kun je niet zomaar zonder toestemming van de fotograaf gebruiken.

Je kunt voor je website gebruik maken van stockfoto’s. Er zijn gratis stockfoto’s, maar ook stockfoto’s waarvoor je moet betalen. Maar pas op voor stockfoto’s die te “gemaakt” zijn. Deze komen niet geloofwaardig over en geven een heel ander beeld van jouw onderneming, dan jij met je website wilt uistralen. Kies je stockfoto’s dus zorgvuldig!

Wanneer je de foto’s voor je website zelf maakt of laat maken door een professionele fotograaf, dan kan je ze precies (laten) maken zoals jij wilt. Een professionele fotograaf maakt de foto’s zo dat deze perfect bij jou en je bedrijf passen en de juist sfeer uitstralen voor je website. En je kunt die foto’s dan ook gebruiken voor je overige online en offline communicatie, zoals bijvoorbeeld social media, nieuwsbrieven en brochures.

Ik bied je de mogelijkheid om de fotografie door mij te laten verzorgen. Door mijn jarenlange ervaring als fotograaf, kan ik je uitstekend adviseren over het beeldgebruik op je website en ook de foto’s voor je maken. Neem gerust contact op, zodat ik je vragen kan beantwoorden en we de mogelijkheden kunnen bespreken.